10 reguli pentru o viață frumoasă

Iar reguli, știu. O să spui că regulile sunt făcute să fie încălcate, însă când vine vorba despre starea ta de bine (mă feresc să spun fericire) respectarea unor principii poate duce la o viață liniștită.

  1. Nu da vina pe ceilalți. Mi-a luat mult timp să conștientizez că tot ce mi se întâmplă în viață este o consecință a faptelor, deciziilor și acțiunilor mele. Pentru rezolvarea problemelor mele asumarea responsabilității și evitarea învinuirii celorlalți dovedește maturitate. Nu există vină colectivă pentru greșelile mele.
  2. Iubește-te! A te iubi pe tine nu înseamnă a renunța să-i mai ajuți pe ceilalți, nu înseamnă să nu faci sacrificii pentru semenii tăi și nici să devii o persoană egoistă. A te iubi pe tine înseamnă să nu îți provoci răni adânci, nevindecabile, care te degradează fizic, emoțional și spiritual. Nu te înjosi și vezi de câte ori poți întoarce și celălalt obraz. Iubește-te așa cum ești, nu cum ar vrea alții să fii.
  3. Petrece timp cu tine, este valoros. Analizează-ți starea și vezi ce simți cu adevărat. Încearcă să corectezi ce se poate și să accepți ceea ce nu poți îndrepta.
  4. Trăiește în prezent. Prezentul este clipa de acum, azi face parte din viitor.
  5. Dăruiește din suflet tot ce ți-ai dori tu să primești și ceva în plus. Nu aștepta nimic în schimb.
  6. Învață să ai răbdare. Răbdare...răbdare...răbdare....răbdare....răbdare....răbdare răbdare...răbdare...răbdare....răbdare....răbdare....răbdare.
  7. Nu îți mai dori să deții controlul pentru că oricum nu poți controla nimic. Faptul că îți faci griji în privința evenimentelor asupra cărora nu ai nicio putere nu înseamnă că ai găsit soluția. Grijile nu au adus niciodată rezolvarea problemelor.
  8. Acceptă-i pe ceilalți cu calitățile și defectele lor. Nu urî pe nimeni.
  9. Plângi când simți nevoia. Emoțiile reprimate duc la depresie.
  10. Fii recunoscător pentru tot ce ai și nu te gândi la ceea ce îți lipsește.

Care sunt regulile tale de viata?