Top 3 altfel de fobii de care nu pot să scap

Se spune că femeile sunt mai fricoase decât bărbaţii, cu toate astea, ele au mai mult curaj de a vorbi despre frici. Psihologii spun că omul ar avea doar două frici care se pot justifica: frica de zgomote puternice (vezi cum tresari când auzi că se trânteşte uşa sau cum tresari când auzi o împuşcătură) şi frica de a nu cădea de la înălţime. Personal consider că ar fi mai multe frici naturale/raţionale, de exemplu frica de moarte - a ta sau a celor din jur, frica de a nu-ţi pierde locuinţa sau jobul, dar să nu contrazicem specialiştii. Tot ce este în afara acestei sfere de frici raţionale se numeşte fobie.

Am mai vorbit despre fobie aici, când am făcut un top 10 al celor mai ciudate, cum ar fi frica de banane (!!!), frica de muncă sau frica de buric. Spuneam sub formă de glumă cu sâmbure de adevăr că mă tem de fontul Comic Sans, font de care ar trebui să fugă toţi graphic designerii. Dar azi voi spune un adevăr sub formă de glumă. Aşadar, iată-mi fobiile:

Fobia 1: brânza cu mucegai

Pur şi simplu nu pot sta în apropierea unei farfurii care are pe ea felii de brânză cu mucegai, fie el nobil sau putregai. 

Fobia 2: mingile sichilicioase

Cuvântul sichilicios nu există în dex, dar nu i-am putut face altă descriere. Am ataşat o poză să vezi despre ce vorbesc (mingile care au textura aşa).

minge, fobie, fobii

Fobia 3: frica de o anumită nuanţă de verde

Este vorba despre acel army-green dar nu de toate nuanţele. Şi nu îmi este frică de persoanele îmbrăcate în astfel de culori, ci mi-e teamă să ating obiecte care au o aşa cromatică. E o teamă amestecată cu stare de greaţă.

verde armz

Tu de ce fobii suferi?