Chiar ai nevoie de medicamente?

În ultimii ani reclamele la medicamente au fost difuzate aproape obsesiv. Dacă deschizi tv-ul afli că suntem o țară de constipați sau că avem tot felul de probleme digestive. Afli că nu ne funcționează săraca bilă când măncăm ca porcii, că avem probleme la bibilică (mansardă/cap) și că nu știm ce se întâmplă cu vaginul nostru. Cea din urmă este cea mai proastă reclamă de la noi și consider că nu are ce căuta la tv.

Toate aceste spoturi publicitare ne fac să credem că este firesc să luăm un pumn de pastile, fie că avem nevoie de ele sau nu. Cunosc din ce în ce mai mulți oameni care au început să sufere de anxietate. Când îi întreb cum se tratează îmi înșiră niște denumiri care îmi par cunoscute...De unde oare? Culmea este că se apucă să ia de capul lor pilulele contra anxietății și alte tipuri de medicamente, cum ar fi cele împotriva insomniei, tot felul de vitamine și minerale, fără a face analize mai amănunțite, fără să întrebe un medic. Ok, este sănătos să faci o cură de vitamine și minerale, în timpul iernii, când nu ai fructe și legume proaspete. Dar te-ai întrebat vreodată cum ar reacționa corpul în cazul în care iei prea mult Zinc, de exemplu? Chiar și banalul Calciu îți poate da organismul peste cap. Pe net citești multe, la tv auzi despre câteva simptome , dar adevărata diferență dintre lipsa de Calciu și cea de Magneziu se face DOAR prin analize. Am suferit și eu anxietate și am descoperit un medic (nu l-am descoperit eu, nimic nu e întâmplător) care nu a dorit să îmi prescrie medicamente. A spus clar că dau dependență, că ajută doar în perioada în care le iei și că sunt utile doar în cazuri extrem de grave. Că metodele de a te vindeca de anxietate sunt mult mai simple și gratis. Că anxietatea este cauzată de stres, de evenimente traumatizante, este ereditară sau poate avea incluziv cauze spirituale.

Oare chiar trebuie să iei o pastilă la fiecare durere de cap? Majoritatea durerilor de cap sunt suportabile. Lasă organismul să lupte. Sunt o groază de remedii naturiste, inclusiv câteva pahare cu apă. Nu își fac efectul la fel de repede ca cele alopate, dar pe termen lung corpul îți va mulțumi. Oare chiar ai nevoie de medicamente pentru a putea să dormi? Înainte de a merge la farmacie să cumperi somniferul pe care l-ai văzut în reclamă ai încercat să nu te uiți la tv înainte de culcare? ai scos mobilul din dormitor? ai mâncat ceva ușor cu cel mult patru ore înainte de a te pune în pat? Ai liniște și întuneric în cameră?

Ce zici, în unele cazuri, chiar ai nevoie de medicamente?