Dacă învățăm din greșeli, de ce ne temem să greșim?

Atunci când vrei să faci un pas important în carieră sau în viața personală, senzația de teamă îți pune piedică în îndeplinirea obiectivului tău. Până la un punct este firesc să te sperie necunoscutul, dar ce preferi: părerea de rău că ai încercat sau regretul că nu?

Încă de pe băncile școlii profesorii m-au încurajat să fiu activă la ore. Nu conta dacă răspunsul meu era bun sau greșit, important era ca eu să fiu total implicată, să îmi exprim punctul de vedere exact așa cum îl gândeam, fără teama că voi spune vreo prostie. Deși îmi era greu de cele mai multe ori, căci emotivă fiind, aveam puls de iepure, respectam îndemnul lor. Am văzut rezultatele în notele și mediile mari pe care le-am primit. Ce am învățat atunci aplic inclusiv acum și sper ca la bătrânețe, Doamne ajută, să închei viața cu medie mare.

Greșelile pot avea urmări neplăcute și la final ne pot aduce pedeapsa. Sau succesul. Greșelile pe care le-am făcut până acum m-au condus pe drumul cel bun. De la ură la iubirea și respectul pentru toți oamenii, de la neatenție și dezordine la succesul profesional.

Este musai să analizezi foarte bine situația când vrei să riști, să îți pui întrebări înainte de a acționa, dar nu zăbovi prea mult căci ajungi să te mulțumești cu starea de nemulțumire.

Uneori, o greșeală poate fi tot ce e necesar pentru o realizare valoroasă.— Henry Ford

Ce preferi: părerea de rău că ai încercat sau regretul că nu?