Îți place să primești/dăruiești flori?

Se spune că dacă ai bune maniere oferi întotdeauna un buchet de flori naturale când dăruiești un cadou. Este un gest de prietenie, un gest romantic sau un gest de respect, în funcție de situație. Fetele iubesc florile și băieții știu asta. Dar, oare, chiar sunt încântați să dăruiască flori?

Dacă ai bune maniere nu refuzi florile ce îți sunt dăruite, indiferent că îți plac sau nu. Așa fac și eu, le accept, le admir, mulțumesc cu zâmbetul pe buze, fără a lăsa impresia că nu mă omor după astfel de cadouri. Apreciez din suflet gestul, iubesc florile la nebunie, dar nu îmi place să le primesc. De ce? Pur și simplu pentru că sunt rupte. Du-mă să admir o grădină și voi fi de 10 ori mai fericită. Alte motive:

  • Prețul: un buchet de flori aranjat cu bun gust ajunge pe la 50-100 ron. Am primit la nuntă zeci de buchete. Nu aveam cum să le duc acasă, din motive bine întemeiate, așa că au rămas pe undeva...
  • Pot provoca alergii. Dacă ești mai sensibil ca mine, ți se înfundă nasul la cel mai slab miros.

De dăruit îmi place să dăruiesc, dacă știu că persoana în cauză adoră florile și nu suferă de alergii. Anul trecut de 8 martie am ales un buchet de pe un site si l-am trimis direct la ușa mamei. A fost o bucurie foarte mare atât pentru ea cât și pentru mine.

Nu condamn nici pe cei care adoră să primească flori și nici nu îi dezaprob pe cei care fac aceste gesturi de bune maniere.

Sunt curioasă dacă ție îți place să dăruiești sau să primești flori? Sunt curioasă cum văd băieții acest gest: ca pe o bătaie de cap, ca pe ceva frumos? Cum? Cum?