8 energizanți naturali care te vor face să renunți la cafea

Cunosc foarte puțini oameni matinali. Pentru majoritatea, trezitul de dimineață este un chin, deși dacă ar face-o, ar ajunge departe (de casă). Primul imbold la trezire este să bea o ceașcă de cafea. Ce-i drept, gustul este bun iar cafeaua nu e neapărat dăunătoare dacă se bea cu moderație. Consumul de cafea poate reduce riscul apariției cancerului, a apariției demenței și Alzheimerului. 

Efectele negative ale cafelei se fac simțite în timp, când ajungi să ai tensiunea mare, să pierzi minerale, să ai insomnii, palpitații, stări de anxietate, risc mare de diabet. În plus, este interzisă persoanelor care suferă de boli de inimă, reflux gastro-esofagian, persoanelor care fac atacuri de panică și persoanelor care au lipsă de Calciu sau Magneziu.

Cu ce poți înlocui cafeaua?

  1. Apa călduță cu lămâie consumată la trezire, pe stomacul gol. Pe lângă faptul că îți dă energie, te ajută la curățarea colonului, la detoxifiere, la digestie, reduce durerile articulare, previne apariția pietrelor la rinichi.
  2. Cafeaua de cicoare. Are gust asemănător cafelei și proprietăți-minune: ajută la detoxifiere, întărește sistemul imunitar, este un tonic general, combate depresia. Atenție! la unele persoane poate provoca alergii (persoanele care fac alergie la cicoare nu tolerează nici salata verde sau andivele).
  3. Freshul de portocale cu morcovi. Eu fac asta în fiecare dimineață și, pe lângă energie, îmi dă și foarte multă vitamina C, numai bună în acest sezon.
  4. Ceaiul de mentă. Îmbunătățește digestia, are rol antibacterian, împrospătează respirația, reduce stresul, diminuează durerile menstruale, te trezește. Atenție! alergen.
  5. Ginkgo biloba pulbere. Este un tonic cerebral, ajută la circulația periferică, îmbunătățește memoria și atenția.
  6. Cacao cu lapte de cocos și miere. Din punctul meu de vedere, un deliciu. Cacaoa are infinite proprietăți. Protejază inima, creierul, îmbunătățește starea de bine. Asociată cu lapte de cocos și miere, pe lângă starea de bine, îți ține și de foame pentru câteva ore.
  7. Cafeaua naturală Oshawa. Nu am auzit despre ea până acum, dar sunt tentată să gust. Este un produs din amestec de cicoare, năut și orez, iar tot ce conține orez este delicios pentru că e dulce (vezi lapte de orez).
  8. Smoothies cu nuci. Nu mai au nevoie de prezentare. Sunt gustoase, săntoase, consistente și dau muultă energie.

Nu uita că tu știi ce este mai bine pentru organismul tău și tu ești singura persoană care decide dacă este bun sau nu consumul de cafea. Motive pro sunt suficiente, motive contra de asemenea. În plus, ține cont de faptul că orice plantă are și reacții adverse uneori. Alternativele propuse de mine sunt testate pe pielea mea (în afară de nr. 7)și este posibil să nu funcționeze la tine. Și ca să încheiem cu zâmbetul pe buze, cafeaua mai are și alte întrebuințări. Vezi aici despre ce vorbesc.

Tu consumi cafea? ce alte recomandări ai pentru înlocuirea cafelei?

sursa     sursa     sursa    sursa