Brad natural, brad ''eco'' sau brad artificial?

Îmi este dor de mirosul de brad natural pe care îl împodobeam alături de bunici. Mi-e dor de colindătorii care cântau din suflet pentru câteva mere ridate și două prăjituri de casă. Mi-e dor de Moș Crăciun cu...  păr pe mână și pulover din lână - motiv pentru care am fugit de el, nu înainte de a urla cât să trezesc tot satul bunicilor.

Până să vin la facultate nu concepeam ideea de a avea brad artificial, aveam milă doar de animale, nu și de copaci. Apoi, nu știu ce s-a întâmplat, dar m-a apucat mila de tot ce ne înconjoară, însă nu acesta a fost motivul real pentru care am renunțat la bradul natural în locul celui artificial, ci pisica nou apărută la ușa și în viața mea. Bradul natural este toxic pentru blănoase, așa că am decis să iau unul împuțit a made in China, mândră că salvez planeta. După ce l-am cumpărat, însă, am început să mă interesez despre cât de eco este cu adevărat și am aflat că dacă vreau neapărat să fiu un Superman (visez des că sunt Superman...) și să salvez omenirea, trebuie să fac cumva să păstrez acest brad din plastic mai mult de 10 ani! Anul acesta împlinește 5 și rezistă binișor, având în vedere că animalul care îl doboară din greșală în fiecare an nu este pisica, așa cum era de aștaptat, ci eu, din neatenție. O altă variantă la a tăia pădurea pentru un capriciu omenesc sunt brazii în ghiveci, adevărații brazi ECO, dar la mine nu se aplică, din motivele amintite mai sus.

Tu ce fel de brad preferi?

PS: Hello world 2! De data asta sper să nu mă mai apuce nimic și să nu mai lipsesc atât de mult timp de pe blogul meu și de pe blogurile voastre - pe care le voi lua la puricat căci sunt sigură că am pierdut lucruri interesante.