Ce este important pentru tine?

Trăim într-o lume care a reușit să ne inducă ideea că lucrurile importante din viața noastră au o formă materială, că totul se învârte in jurul banilor și a obiectelor pe care le posedăm. E drept, fără bani nu poți face mare lucru și este firesc să vrem să trăim cel puțin decent, dar, oare, partea aceasta materială să fie singura sursă care ne poate aduce împlinirea?

Fiecare, în parte, acordăm prioritate obiectelor sau evenimentelor care ne pot împlini nevoile: poate pentru săteanul muncitor este importantă ploaia care să îi ude grădina, pentru bătrânul care vinde flori la colțul străzii sunt importanți banii, pentru un student este importantă nota de la examen, pentru omul bolnav este importantă sănătatea.

Bucuria de a trăi cu tot cu încercările vieții este cel mai mare act de recunoștință față de Creator. O plimbare prin parcul parfumat de florile primăverii, concertul păsărilor abia sosite pe meleaguri, sau o cană cu ceai fierbinte și aromat, contribuie ușor, ușor, la dezvoltarea conștiinței noastre. Bucuria de a trăi vine din simplitatea lucrurilor.