Cum să ieși din rutină și să îți urmezi visele?

Goal without a plan is just a wish

Suntem niște roboței însuflețiți. Muncim pentru a ne plăti facturile, pentru a mânca și pentru a avea unde să dormim. O luăm de la capăt, zi de zi, într-un mod mecanic, fără să ne întrebăm ce vrem cu adevărat să facem pentru noi, nu pentru ceilalți. Nu îndrăznim să visăm la mai mult, societatea ne spune că doar copiii visează. Societatea ne spune că scopul vieții noastre este un job stabil.

Dacă gândești în perspectivă vei observa că jobul nu este scopul principal al vieții tale. Suntem aici pe ceas, fizic nu trăim veșnic și dacă ne focusăm atenția doar pe ce vrea societatea să facă din noi, nu ne vom simți niciodată împliniți.

Scapă de lucrurile inutile. Nu ai nevoie de 100 de tricouri, nici măcar de 50. Nu ai nevoie să cumperi prea multe așa cum te îndeamnă la televizor. Apropo de televizor, este mama minciunilor. Renunță la el sau uită-te la ceva folositor. Știrile nu sunt ceea ce par. Lucrurile inutile te incarcă și nu te ajută să gândești limpede.

Acționează inteligent! Nu presupune că nu există altă cale decât ceea ce faci în prezent. Nu te complace în situație. Caută alternative la rutina ta. Analizează ce vrei cu adevărat să faci, nu ceea ce îți dorești. A vrea și a dori sunt lucruri diferite. Animalele nu au voință proprie. Noi, oamenii, da! Citește, documentează-te și caută soluții.

Întreabă-te ce vrei să faci, vezi dacă visul tău este de fapt ceea ce trebuie să fie pentru împlinirea ta și decide dacă e mai bine pentru tine și pentru cei din jur să îl urmezi.

Fii realist! Nu este suficient să ai idei grozave. O mulțime de oameni au idei grozave. Problema este că prea multe idei grozave se anulează reciproc.

Acționează, nu visa prea mult. Dacă îți urmezi visul vei avea parte de experiențe pe care nu le-ai crezut niciodată posibile. Când ne urmăm un vis, suntem conectați la voia inimii noastre.

Pe tine ce te împiedică să îți urmezi visul/ visele? Ce vise ai?