Cum să îți păstrezi calmul în orice situație?

De 30 de minute stau blocată în fața laptopului și îmi vine să plâng și să râd în același timp. Nu, nu am luat-o razna...încă.

Pregătisem pentru azi un articol la care am muncit din februarie, cu sfaturi pentru viitoarele mirese. L-am rescris și citit de zeci de ori, am pus poze drăguțe, am scris la el de mi-au sărit capacele și, după mult timp, am fost mulțumită de rezultat. L-am și publicat azi dar, de la o eroare sau ce pana mea de cuc s-a întâmplat, a trebuit să rescriu intro. No, am rescris atât de bine de s-a șters tot articolul, iar acum stau și mă plâng. Oricum, nu e la fel de tragic ca atunci când s-a stricat laptopul cu toată disertația mea, fix cu două luni înainte de prezentare. Nu aveam ''mare lucru'', doar o carte cu jocuri și ilustrații pentru copii, la care am lucrat un an. Dar tot răul spre bine, nopțile au devenit zile și cartea mea a ieșit mai bine decât prima. Și eu cu câteva kg în minus (nu că aș fi avut nevoie).

Altă situație s-a petrecut acum câțiva ani când afară ploua tare și eu mergeam la o întâlnire. Intuiești ce am pățit...Șoferul vitezoman putea, totuși, să ocolească groapa păcii. Chestia nasoală era că purtam alb. Mi-am păstrat calmul și am început să râd, asta ca să nu îmi stric ziua.

De cele mai multe ori sunt calmă în astfel de situații, nu întotdeauna, însă încerc să îmi spun că indiferent ce se întâmplă există rezolvare. Bine, când vine vorba despre boli sau chestii mai serioase mă panichez mai mult decât trebuie, dar asta e altă poveste.

Tu cum faci față unor astfel de situații? ai trecut prin întâmplări asemănătoare? cum ai procedat?