Orice problemă are o rezolvare

În viață nu se întâmplă doar lucruri bune și nu ne ies planurile de fiecare dată. Însă trebuie să învățăm să acceptăm tot ce primim pentru că, până la urmă, evenimentele neplăcute din viață se petrec și datorită deciziilor noastre eronate. Fie că mergem pe calea dreaptă și ne este bine, fie că am luat-o pe arătură, ne-am împiedicat de un bolovan și acum ne doare piciorul, important este să continuăm drumul. Cineva o să vina la momentul potrivit să ne ajute.

Am citit recent o pildă care m-a uns pe suflet : Măgarul bătrân al unui țăran căzuse în fântâna secată. Pentru că nu găsea soluții să îl scoată, stăpânul a decis că e mai bine să îl îngroape căci oricum era bolnav iar fântâna tot trebuia acoperită la un moment dat. Așa că a luat o lopată și a început să arunce pământ în fântână. La început, bietul animal s-a zbătut și a țipat cu toată forța, apoi s-a liniștit. Țăranul, de curiozitate, privind în fântână, a rămas uimit de ce a observat: animalul se scutura de fiecare lopată de pământ şi apoi călca pământul cu copitele, bătătorind-ul atât de tare până când a reușit să iasă din fântână.

Toți ieșim din fântână ... dacă ne scuturăm de pământ. Uneori durează mai mult, important este să avem răbdare. Cu cât acceptăm mai repede problemele și acționăm corect cu atât vor trece mai ușor.

Tu cum faci față problemelor?